Pozor! Nejezte tyto potraviny, pokud trpíte bolestmi kloubů

2. Červené a zpracované maso.Červené a zpracované maso obsahuje purin a chemický dusitan, který zhoršuje bolest a zánět. Obsahuje také toxiny, které způsobují glykaci, což je chemická reakce, která nás stárne.

Podle studie z roku 2014 provedené v „Sborníku Národní akademie věd“, glukan přítomný v červeném masu posiluje růst rakoviny a zhoršuje zánět. American Journal of Clinical Nutrition zveřejnil další studii, která zjistila souvislost mezi příznaky červeného masa a záněty.

3. Vejce. Pravidelná konzumace vajec vede k dalšímu zánětu a otoku. Žloutek zhoršuje zánět, protože obsahuje kyselinu arachidonovou, která produkuje „prostaglandin“ (příčina zánětu). Vejce také obsahují nasycený tuk, který má také škodlivé účinky.

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here