Schwarzwaldský dort: Legendární třešňový dort .Mládeži do 18 let nepřístupný

Obě smetany, mascarpone i cukr dejte do mísy a vše společně vyšlehejte. Zpočátku šlehejte pomalu, než se mascarpone promíchá, pak můžete otáčky zvýšit. Díky mascarpone je šlehačka pevnější a lépe si drží svůj tvar. Cukr je v tomto případě spíš jako ztužovač, šlehačka by měla zůstat neslazená. 

Sestavení dortu :

Kakaový korpus dvakrát vodorovně překrojte, vzniknou vám tři pláty. První plát položte na tác nebo podnos a prokapejte připravenou višňovou šťávou. Rozetřete asi třetinu krému a rozložte polovinu višní. Můžete klidně přidat i trochu šťávy. Přiklopte druhým plátem a lehce ho přimáčkněte. Postup opakujte, cca 10 višní si nechte stranou na zdobení, zakončete třetím plátem. Celý dort pomažte, malou část krému si nechte na zdobení. Pokud by Vám na zdobení nezbylo, nevadí, stačí pak vyšlehat jen trochu samotné šlehačky a dozdobit :)Jakmile dort celý obmažete, boky dortu ozdobte strouhanou čokoládou. Jde to trochu hůře, ale jde to 🙂 doporučují vzít dort zespodu do jedné ruky a druhou rukou čokoládu lehce „nasypávat“ na boky dortu. Případně můžete pomocí plastové stěrky strouhanou čokoládu na boky nahrnovat. Čokoládu je potřeba k dortu lehce přimáčknout, aby držela. Zbytek krému dejte do sáčku z řezanou trubičkou a nastříkejte na dort malé „kopečky“. Do každého vmáčkněte jednu osušenou višni. Střed dortu posypte strouhanou čokoládou. DOBROU CHUŤ.