Schwarzwaldský dort: Legendární třešňový dort .Mládeži do 18 let nepřístupný

Budete potřebovat na kakaový korpus o průměru 20 cm:

125 g cukru krupice

5 vajec, odděleně

60 g oleje

50 g hladké mouky

30 g hrubé nebo polohrubé mouky

35 g kakaa

Troubu si předehřejte na 185 stupňů, dortovou formu u průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.Obě mouky a kakao prosejte do mísy, nechte stranou.Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu. Z počátku šlehejte samotné bílky na střední otáčky, až se vytvoří pěna, začněte pomalu přidávat cukr a zvyšte šlehání na maximum.Žloutky vyšlehejte za postupného přilévání oleje. Přidejte k vyšlehaným bílkům a promíchejte.Opatrně vmíchejte moučnou směs, nejlépe ve dvou až třech dávkách. Míchejte pouze stěrkou nebo vařečkou, nikoliv šlehačem.Těsto dejte do připravené formy, uhlaďte do roviny a dejte péct do vyhřáté trouby. Po 20 minutách snižte teplotu na 160 stupňů a ještě asi 10 minut dopékejte. Špejlí si ověřte, zda je korpus propečený. Korpus nechte chvilku chladnout ve formě, pak opatrně ořízněte boky dorty a korpus překlopte na chladicí mřížku. Pokud nebudete hned plnit, po úplném vychladnutí zabalte korpus do folie a dejte do chladu.