Schwarzwaldský dort: Legendární třešňový dort .Mládeži do 18 let nepřístupný

Višňová náplň:

višňový kompot (velká sklenice, pevný podíl cca 350 g)1-2 lžičky kukuřičného škrobugriotka, třešňovice
Višně z kompotu slijte a nechte stranou. Šťávu, stačí cca polovina, dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. Kukuřičný škrob rozmíchejte v trošce studené šťávy a přidejte do kastrůlku. Nechte chvilku společně povařit. Šťáva by měla lehce zhoustnout, asi jako omáčka k masu 🙂 Stáhněte z kamen a přidejte dle chuti griotku nebo třešňovici. Podle chuti můžete přisladit. Až směs vychladne, přidejte odložené višně a dejte vychladit do lednice. Můžete připravit i 1-2 dny předem. 

Šlehačkový krém:

200 ml smetany ke šlehání 40%250 ml smetany ke šlehání 33%200 g mascarpone1-2 lžíce cukru krupice+ strouhaná čokoláda nebo hoblinky na zdobení