Nevíte jak se zbavit krtka v zahradě šetrně a rychle?Poradíme vám

3. Pasti, které krtka nezabijí.Pasti jsou jednou z nejčastějších a vůbec nejúčinnějších forem, jak se zbavit krtka na zahradě. Pokud se pro past rozhodnete, určitě si pořiďte takovou, která krtka nezabije. Taková past představuje trubku, kterou umístíte do krtčí chodbičky. Jakmile do ní krtek vleze, zaklapnou se za ním dvířka. Je však nutné past alespoň jednou denně kontrolovat, aby nedošlo k jeho týrání. Doporučujeme také past instalovat v rukavicích, aby krtek necítil lidský pach.
Tip: Pokud budete krtkům stále dokola ničit jejich chodbičky a vyhrabané kopečky, hodně jim znepříjemníte jejich pobyt na vaší zahradě. Nicméně krtek si svoje teritorium udržuje a vše poničené znovu opraví. Můžete toho ale využít, nachytat ho při opravách, a chytit ho. Krtek často ryje v ranních a dopoledních hodinách. Přesně v tento čas mu rozhrabejte a zadupejte vytvořené hromádky a vyčkejte až se objeví. Nebude to dlouho trvat. Jakmile uvidíte, jak se znovu hrabe na povrch, opatrně ho podkopněte motykou nebo podeberte rýčem, vložte ho do kbelíku a odvezte daleko od zahrady.

4. Plašení krtků Krtek nemá rád hluk a proto se ho můžete zbavit jedním z těchto způsobů:
pravidelným sekáním trávy pomocí sekačky,pravidelnou aktivitou na zahradě – například pobíhající děti nebo pes,použitím zvukových plašičů – větrníky, železné trubky, elektronické ultrazvukové plašiče (solární nebo bateriové),použitím vibračního zařízení, které nainstalujete do krtčí nory,použitím podomácku vyrobené plašičky z PET lahve (větrníček, který dělá hluk a vibrace se přenášejí do země).