Nevíte jak se zbavit krtka v zahradě šetrně a rychle?Poradíme vám

Krtek obecný, latinsky Talpa europaea, patří do kmene strunatců, podkmene obratlovců a třídy savců. Je to menší černý hmyzožravec o velikosti zhruba 12 cm okupující nejen pole a louky, ale také zahrady, které umí velmi dobře rozvrtat a vytvořit na povrchu hliněné kopečky, tzv. krtince. 
Živí se hmyzem a tak vaší zahradu od něj může příjemně zredukovat. Navíc kypří půdu a krtince, které vytvoří, můžete využít jako skvělý substrát pro předpěstování sazenic, případně přímo do záhonu. Zemina z krtinců je velmi kyprá a téměř bez zárodků plevele.

Takových vetřelců, kteří se neohlášeně zabydlují na našich zahradách je mnohdy velmi těžké se zbavit. Je na to kolikrát zapotřebí hodně sil, trpělivosti, vytrvalosti, času a prostředků. Ve finále se nám je stejně nepodaří vždy odstranit, takže naše zahrada se pro nás stává téměř neobyvatelnou. Řešením je použití chemikálií, ale pokud nechcete být tak tvrdí, můžete použít šetrnější metodu, kterou vám nyní nabídneme.
Pravidelně sekejte trávu, protože krtek má rád neudržovaný terén a nemá rád hluk,sekejte také trávu na kraji pozemku u plotu,u ovocných stromů nebo v sadech odklízejte spadlé plody, abyste krtkům zbytečně nepřipravovali sladkou hostinu,neposkytujte hlodavcům úkryt a nenechávejte jim na zahradě několikaleté neudržované komposty.