Nevíte jak se zbavit krtka v zahradě šetrně a rychle?Poradíme vám

6 osvědčených tipů, jak se zbavit krtka na zahradě

100% ochrana proti krtkům neexistuje. Jsou totiž velmi chytří a adaptabilní. Existuje však několik tipů a rad, které jsou osvědčené a opravdu fungují. Ideální je všechny tyto metody kombinovat. Tady jsou:

1. Lopata, kámen a rybí hlava.Chcete-li odstranit vetřelce z vaší zahrady šetrným a ekologickým způsobem, navrhujeme vám vyzkoušet tuto netradiční a pro mnohé možná dost neobvyklou metodu. Budete k ní potřebovat jen lopatu, kámen a rybu, přesněji rybí hlavu. Ano, čtete správně, rybí hlavu. Pak už jen stačí najít místo, kudy na vaši zahradu vetřelci přicházejí a metodu zrealizovat. Zaručujeme vám, že pokud se to povede, tak vetřelci zmizí a už nikdy se u vás neobjeví.
Už nikdy zpět.Co se stane pak? Vlivem vlhkosti půdy, okolním podmínkám a času se rybí hlava začne rozkládat. Zápach, který se z ní bude linout, se dostane do všech skulin a přístupových cest vetřelců. Tím je samozřejmě silně odpudí, takže velmi rychle odtáhnou pryč a už se nevrátí. Vyzkoušejte a uvidíte.

2. Chemické odpuzovače – naftalín a benzín.Mezi vůbec nejúčinnější chemické odpuzovače krtků patří naftalín a benzín. Dříve byl používán také proti molům. Není to zrovna ekologický způsob, jak se zbavit krtka, ale pokud ho dostanete do jeho chodeb, bude to pro něj natolik nesnesitelné, že se raději přestěhuje. 
Vložte do jeho chodbiček naftalínem nebo benzínem nasáknutý hadr nebo noviny, ale dávejte pozor na to, abyste v okolí nerozdělávali oheň. Naftalín koupíte v drogerii. Jako alternativu můžete použít sirný knot. Zápach se dostane do celého podzemního systému a krtek si sbalí svoje sakypaky