Recept na nadýchaný dort Ptačí mléko – lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku

Příprava:

Želatinu namočte na 10 minut do vody. Poté ji zahřejte, aby se rozpustila, a nechte vychladnout.

Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Potom šlehejte dále a postupně přidávejte moučkový cukr. Vyšlehejte do hustého krému a poté za stálého šlehání vlijte želatinu.

Korpus buď rozkrojte na dvě části, nebo můžete vrchní část trochu ořezat a nechat v kuse.

Do otevírací formy vložte korpus, podle chuti ho můžete pokapat vaječným likérem. Navrch nalijte suflé.

Máte-li korpusy dva, pak přikryjte suflé druhým korpusem. Dejte do ledničky, aby ztuhnul.

Poleva:

  • 150 g tmavé čokolády
  • 100 g másla

Do pánve dejte máslo a kousky čokolády. Na slabém ohni za stálého míchání rozpusťte a nechte vychladnout.

Ztuhlý dort oddělte od stěn rozevírací formy a přelijte polevou, Teď už zbývá jen počkat, než ztuhne poleva.

Dobrou chuť!