Příprava:
Želatinu namočte na 10 minut do vody. Poté ji zahřejte, aby se rozpustila, a nechte vychladnout.
Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Potom šlehejte dále a postupně přidávejte moučkový cukr. Vyšlehejte do hustého krému a poté za stálého šlehání vlijte želatinu.
Korpus buď rozkrojte na dvě části, nebo můžete vrchní část trochu ořezat a nechat v kuse.
Do otevírací formy vložte korpus, podle chuti ho můžete pokapat vaječným likérem. Navrch nalijte suflé.
Máte-li korpusy dva, pak přikryjte suflé druhým korpusem. Dejte do ledničky, aby ztuhnul.
Poleva:
- 150 g tmavé čokolády
- 100 g másla
Do pánve dejte máslo a kousky čokolády. Na slabém ohni za stálého míchání rozpusťte a nechte vychladnout.
Ztuhlý dort oddělte od stěn rozevírací formy a přelijte polevou, Teď už zbývá jen počkat, než ztuhne poleva.
Dobrou chuť!