Recept na křehké a jemné rohlíčky z listového těsta: Určitě je nebudete dělat jen na svátky – chutnají fantasticky!

Postup:

Sádlo a máslo dej na 1,5 hod vychladit do mrazáku.

Studené ingredience pak nakrájej na menší kostičky a spoj s moukou. Míchej až do vytvoření drobných žmolků.

V další nádobě zatím smíchej smetanu, mléko, žloutky a citronovou šťávu. Přidej k mouce a rychle zpracuj na těsto.

Nech těsto 1 hodinu vychladnout v ledničce. Mezitím rozpal troubu na 180 stupňů.

Rozděl těsto na 6 částí. Z každé vyválej kruh a každý z nich rozkrájej na jednotlivé sektory jako na fotce.

Nožem nanes na každý sektor náplň. Výborná jsou například hustá povidla.

Začni náplň zamotávat do těsta, ze začátku utahuj poměrně pevně, aby nevytekla, pak volněji a ke konci pevně přitiskni ocásek těsta k základu.

Vyskládej všechny rohlíčky ocáskem dolů na plech vystlaný pečicím papírem.

Peč při 180 stupních po dobu 18 minut.

Hotové rohlíčky posyp moučkovým cukrem.

Rohlíčky na sádle jsou hotové, můžeš je podávat s mlékem, čajem nebo kávou.

Dobrou chuť!