postup:
⠀
1. Libové hovězí maso nakrájíme na kousky o velikosti přibližně vlašského ořechu, cibuli nakrájíme na měsíčky nebo nadrobno (v mém případě nadrobno, ale záleží to jen na vás), česnek nadrobno nebo na tenké plátky.
2. Na dno zapékací mísy (nebo jiné nádoby s poklicí pro vaření v troubě) nalijeme olej. Vložíme maso, česnek, cibuli a promícháme. Uzavřeme mísu poklicí.
3. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme po dobu 2 hodin.
4. Po 2 hodinách rozmícháme ve smetaně hořčici, rajčatovou šťávu, sušené bylinky, směs pepřů, mouku a sůl. Výslednou směsí polijeme maso a vše promícháme.
5. Opět vložíme do trouby a dusíme dalších 30 minut.
6. Vytáhneme z trouby, ale necháme maso ještě minimálně 20-30 min odpočívat pod poklicí.
Před podáváním posypeme nakrájenou petrželovou natí.
Dobrou chuť!