Jablečný koláč jako od babičky: Nejjednodušší jablkáč bez smetany a tvarohu – okamžitě si ho zamiluje celá rodina!

postup:

Smícháme si nejprve mouku, cukr a prášek do pečiva.

Po důkladném promíchání přidáme žloutky a máslo.

Z této hmoty vypracujeme těsto na koláč.

Dobře promíchanou hmotu těsta rozdělíme na 2 části.

Jednu si necháme a tu druhu odložíme na půl hodinu až hodinu do ledničky.

Část těsta, kterou jsme nedali do ledničky použijeme na spodní část koláče, ale nejdříve si plech vyložíme pečícím papírem. Potom rovnoměrně pokryjeme plech těstem.

Kousky jablek ochutíme skořicovým cukrem a skořicí a uložíme je na těsto.

Na konec vyšleháme pěnu z bílků a cukru, do které přidáme citronovou kůru.

Na závěr si vybereme zmrazené těsto a nastrouháme ho na vrch koláče.

Pečeme na 180 stupňů, po dobu 30 minut.

Přejeme dobrou chuť!:)