Krémový jablečník: koláč, který chutná stejně skvěle jako dort!

postup:

Vychlazené máslo nastrouháme, přidáme sůl, 125 g cukru a vanilkový cukr.

Přidáme 3 vejce, přesetou mouku a prášek do pečiva. Přidáme i smetanu a vypracujeme jednotné těsto.

Plech vymažeme tukem a navrstvíme do něj těsto. Na těsto uložíme měsíčky jablek a pokapeme citronovou šťávou.

Jablka do těsta mírně zatlačíme. Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů 12 minut.

V samostatné misce smícháme zakysanou smetanu, zbylé vejce a zbylý cukr. Koláč vyjmeme z trouby, zalijeme smetanovou polevou a pečeme dalších 50 minut.

Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť!