Aby byly vaše rysy výraznější a vrásky vyhlazené, postupujte takto: začněte lehkou masáží, potom…

  1. Rolování tužky
    Toto jednoduché cvičení je nejlepší způsobem, jak posílit svaly tváří, rtů a šíje. Mezi vtažené rty si vložte tužku. Pak se nadechněte a rolujte tužku mezi rty, bradu přitom tlačte vpřed. Zvedněte bradu a usmějte se, tváře vytáhněte vzhůru.

V této pozici vydržte po dobu 2 sekund, potom na 2 sekundy uvolněte tváře a bradu a cvik opakujte. Povšimněte si, že tužka zůstává mezi rty! Opakujte zvolna 20krát.

  1. Zvedání lžičky
    Ještě jeden jednoduchý, ale stejně účinný cvik pro zformování krásného tvaru obličeje. Vydechněte, zhluboka se nadechněte nosem a zadržte dech na 5 sekund. Vydechněte. Vtáhněte rty dovnitř jako u předchozího cviku, a vložte mezi ně lžičku (rukojeť je mezi rty).

Lžičku zvedněte vzhůru, pomáhejte si dolní čelistí. Usmějte se a pozdvihněte tváře. Vydržte v této pozici 2 sekundy. Potom tváře uvolněte, lžičku stále držte mezi rty, a cvik opakujte. Toto cvičení opakujte alespoň desetkrát.

  1. Cvičení pro pružnost rtů, tváří a brady
    Oči otevřete doširoka, pootevřete ústa a rty vtáhněte dovnitř. Vtaženými rty vydávejte zvuk, jako byste vyslovovali „a“, ale nepohybujte jimi. Zůstaňte v této pozici 5 sekund. Aniž byste měnili polohu rtů, vydávejte zvuk jako „e“. Vydržte po dobu 5 sekund.

Totéž dělejte se zvuky „i“ a „o“. Nakonec vydávejte rty zvuk „u“ a i v této pozici setrvejte 5 sekund. Při vydávání všech těchto zvuků napínejte svaly a usmějte se. Toto cvičení opakujte třikrát.

  1. Nafukování balónku
    Poslední cvik je téměř dětinský, nicméně dokonale tonizuje svaly a kůži tváře a šíje. Zhluboka se nadechněte nosem a ústy vydechujte vzduch do nafukovacího balónku. Přitom se snažte co nejvíce nafukovat tváře.

Nechte vzduch z balónku proudit zpátky do úst – dokonale to masíruje svaly v oblasti rtů! Tento cvik opakujte třikrát a pak po dobu několika minut neprovádějte s obličejem žádné pohyby.

Jak vidíte, injekce nejsou to jediné… Vaším hlavním úkolem je najít si pouze půl hodiny denně na užitečné cvičení. Pravidelné cviky přispívají k ochraně pružné a krásné pokožky a naše jednoduchá doporučení vám pomohou provádět tato cvičení co nejlépe. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!

A jaké metody uchování mládí a krásy používáte? Určitě se s námi podělte v komentářích a o tomto efektivním facebuildingu v domácích podmínkách podle Lourdes Doplito řekněte svým přátelům.