Z 1 hrnku malin až 1,5 litru domácího sirupu: Žádná chemie, éčka a není potřeba ho ani sterilizovat!

postup:

Maliny, vodu a lístky – vše dáme do hrnce a od bodu varu necháme 10 minut povařit.

Potom scedíme přes plátno a dobře vymačkáme. Do šťávy z malin a listí přidáme cukr, kyselinu citronovou a provaříme cca 8-10 min. Následně přes gázu naplníme do lahví a zazátkujeme.

Není třeba sterilizovat – cukr a kyselina citronová se postarají o to, že sirup vydrží a nepokazí se. Plníme většinou do lahví od alkoholu, které nevyplachujeme.

Po delší době může začít trochu rosolovatět, ale stačí protřepat láhev a je opět perfektní. Sirup je výborný, krásně voní i chutná po malinách. Z tohoto množství máme 1,5l perfektního domácího sirupu.

Používáme na limonády a slazení jako klasický sirup – stačí opravdu málo, sirup je slaďoučký a výborný.

Pokud Vás zaujal tento recept na domácí malinový sirup podělte se o něj i se svými přáteli – jistě ho ocení.

zdroj: mimibazar