postup:
Smetanu s práškovým cukrem ušleháme na tuhou šlehačku. Mascarpone také ušleháme s vanilkovým aroma a potom obě hmoty smícháme.
Piškoty uložíme na tác a můžeme je pokapat džusem, mlékem nebo kávou – já nejraději používám pomerančový džus.
Na první vrstvu piškotů navrstvíme krém, kolečka banánů na banány opět krém, krém sušenky, opět pokapeme a takto pokračujeme dokud nepoužijeme všechny přísady.
Můžete klidně použít i kulaté piškoty a vrstvit do kulaté formy. Vrch posypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout.
Mám pro vás ještě jeden skvělý tip, pokud chcete připravit skutečnou delikatesu, vsaďte na šlehačkovou polevu.
Připravíte ji jednoduše z 180 ml smetany ke šlehání a 200 g hořké čokolády.
Čokoládu jednoduše nalámeme na kousky, přidáme do šlehačky, přendáme na necháme na plameni, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Necháme alespoň dvě hodiny zchladnout a poté přelijeme přes vrch zákusku.
Tato poleva se hodí i na jiné dezerty, já ji dávám i na dorty. Pokud, ale chcete bleskovou verzi, vsaďte na kakao nebo strouhanou čokoládu.