Vlašské ořechy jsou doslova dar z nebes. Takto je můžete v domácnosti využívat i vy. O tomto „všeléku“ věděly už naše babičky

Snižují riziko kardiovaskulárních chorob

Vědci zjistili, že ořechy zlepšují vrstvu buněk lemující povrch cév. Stabilizují krevní tlak a brání v tvorbě krevních sraženin, čímž snižují jejich vznik.

Tinktura z těchto ořechů se používá k léčbě a prevenci ischemických chorob srdce: angina pectoris, arytmie, srdeční infarkt. Z ořechů se dá vyrobit dokonce i lahodný džem!

V kosmetice

Olej z vlašských ořechů se používá nejen k léčení, ale i v kosmetice, protože má omlazující účinky na pokožku, posiluje vlasy a nehty. Velmi snadno se vstřebává a zanechává hedvábně jemnou a zregenerovanou pleť.

Obohacuje tělo o jód

Vysoký obsah jódu je výhodou pro ty, kteří trpí onemocněním štítné žlázy. Jak víme, jód reguluje látkovou výměnu v těle, bez níž by byl náš život nepředstavitelný. Ořechy se doporučují i ​​lidem žijícím v oblastech se zvýšenou radiací.

Jód nacházející se ve velkém množství na kůře ořechů, dokáže zabarvit ruce jejich sběratele.

To, že vlašské ořechy mají vysokou kalorickou hodnotu je sice pravda, ale pokud je nebudete jíst po kilech, nemohou vám uškodit. Každý den byste se měli dopřát jednu hrst ořechů a nemusíte se bát, že byste z nich přibrali. Právě naopak, zlepší váš metabolismus a pomohou vám dopracovat se k vysněné postavě! Můžete je konzumovat spolu s červenou řepou, medem a podobně.

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?fref=ts