postup:
Do mouky nalijte vodu, přidejte vejce a slunečnicový olej. Hmotu důkladně promíchejte.
Posypte si desku moukou a začněte na ní mísit těsto. Mělo by být pružné a nelepivé. Přikryjte ho utěrkou a nechte 25 minut v teple.
Dejte si na stůl starší ubrus, který již nepoužíváte, posypte ho moukou, položte na něj těsto a jemně ho vyválejte. Pak ho opatrně a pomalu vytahujte prsty, dokud nebude téměř průhledné.
Posypte těsto strouhankou.
Oloupejte si jablka, vyřízněte z nich střed a nakrájejte je na jemné plátky. Naskládejte je na strouhankovou vrstvu, na kterou následně přidejte cukr a skořici.
Zabalte do rolády a konce těsta dobře upevněte. Štrúdl si přemístěte na plech, vidličkou do něj udělejte pár dírek a pečte přibližně 30 minut při teplotě 190 stupňů.
Vyndejte z štrúdl z trouby – potřete máslem, posypte cukrem a pošlete do trouby na dalších 10 minut.
Teplý jablečný štrúdl můžete ozdobit čokoládovým sirupem, práškovým cukrem nebo zmrzlinou. Vaše chuťové buňky zažijí dokonalou chuť a křupavost. Dobrou chuť!
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?ref=ts&fref=ts