1. hodin – Česnek je strávený žaludkem a začíná se vstřebávat ve střevech do krevního oběhu.
4. hodin – Účinné látky z česneku ničí rakovinné buňky a předcházejí dalšímu poškozování buněk volnými radikály.
6. hodin – Metabolismus začíná využívat prospěšné látky z česneku, odbourávají se nahromaděné nadbytečné tekutiny a tuky z celého těla.
7. hodin – Antibakteriální vlastnosti česneku začínají působit a ničit všechny patogenní bakterie nacházející se uvnitř různých tělesných tkání.
10. hodin – Látky z česneku spouštějí procesy na buněčné úrovni, které chrání tělo před oxidačními vlivy.
24 hodin – Díky synergickým efektům více aktivních látek váš organismus nastupuje na proces hloubkové očisty, který vede k:
- posílení imunitního systému
- posílení kostí
- snížení krevního tlaku
- prodloužení délky života buněk
- eliminaci únavy
- regulaci hladiny cholesterolu
- prevenci kardiovaskulárních onemocnění
- zabránění vstupu těžkých kovů do organismu
- zlepšení atletické výkonnosti
Možná jste se během čtení tohoto článku zamysleli, proč česnek nejíst surový, ale pečený.
Je totiž pravdou, že pečením se část některých účinných látek v česneku zmenší, ale ne zcela a ne všech.
Tepelná úprava je nutná z toho důvodu, neboť syrový česnek už i v malém množství může dráždit sliznici žaludku. A tomu je třeba se vyhnout.
Jak vidíte, konzumace česneku je nejen chytrá, ale v současnosti už i doporučená mnohými experty.
Proto se snažte česnek konzumovat pravidelně. Když už ne 6 stroužků, tak alespoň jeden, ale každý den. Předejdete tak mnohým chorobám a vyléčíte ty, které již máte.
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?ref=ts&fref=ts