Recept na tento pokrm si moje babička donesla z Maďarska. Kuřecí paprikáš zavoní po celém bytě

postup:

  1. Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.
  2. Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.
  3. Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut. U paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.
  4. Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou je nakrájejte na velké kostky.
  5. Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum. Nechte podusit přibližně 50 minut.
  6. Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.
  7. Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut. Hotovo!

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?fref=ts