Třešně slijeme ze šťávy a necháme okapat.
V šálku o objemu 250 ml odměříme mouku, mák a moučkový cukr – všechny suché přísady pak smícháme v misce.
Do suchých přísad přidáme olej, vejce, mléko a vymícháme hladké těsto.
Těsto navrstvíme na plech vymazaný a vysypaný mouku. Na těsto uložíme třešně.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně půl hodinku.
Mezitím připravíme náplň.
Třešňovou šťávu smícháme s cukrem a přendáme na plamen. Část šťávy odložíme bokem a rozmícháme v ní pudinkový prášek.
Když směs na plameni sevře, přidáme pudink a vaříme, dokud směs nezhoustne.
Třešňový pudink pak necháme vychladnout.
Upečené těsto vyklopíme z plechu a necháme vychladnout. Ostrým nožem prořízneme na polovinu, naplníme krémem a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Necháme odstát alespoň hodinu a můžeme podávat.