Recept na vynikající meltový koláč: U nás v rodině tento koláč děláme už po celé generace

postup:

Na těsto si jednoduše ušleháme vejce s cukrem a změklým máslem do pěny. Postupně přidáme všechny sypké přísady a nakonec do těsta slabým proudem přimícháme i mléko.

Vymícháme jednotné těsto.

Těsto navrstvíme na plech vyložený papírem nebo vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme asi 30-35 minut při teplotě 180 stupňů. Jestli je těsto dostatečně upečené, zkontrolujeme klasicky pomocí párátka. Necháme vychladnout.

Na tento zákusek jsem použila klasický máslový krém s 2 lžičkami uvařené melty – kostku změklého másla jsem si našlehala s 150 g práškového cukru a dvěma lžičkami uvařené silné melty – krém má speciální chuť, pokud nějaká melta ještě zůstane, klidně s ní pokropte i korpus.

Vyzkoušet však můžete i výborný tarohovo-meltový krém. Jeho příprava je zcela jednoduchá.

400 g tučného tvarohu si smíchejte s 3 lžícemi silné uvařené melty (vychladlé) a práškovým cukrem, do krému můžete také vmíchat i 1 bal želatiny – každý si osladí podle chuti.

Krém natřeme na vychlazený korpus a posypeme mletými ořechy. Pod krém můžete ukrýt i kousky konzervovaného ovoce, je to lahůdka.

Dobrou chuť!