postup:
Z ingrediencí na těsto vymícháme jednotné těsto. Rozdělíme ho na polovinu, do jedné přidáme kakao a do druhé třešně. Na vymazaný a moukou vysypaný plech navrstvíme nejprve světlé a potom tmavé těsto.
Uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme, dokud se těsto nezačne oddělovat od krajů – případně můžeme udělat i test párátkem.
Na krém uvaříme pudink z mléka, pudinků a 2 lžic cukru. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháním rozpustíme.
Máslo ušleháme s cukrem a nakonec přidáme i rum.
Po lžičkách vmícháme do vychladlého pudinku.
Pudinkový krém navrstvíme na vychladlý korpus a vrch přelijeme rozpuštěnou čokoládou a máslem.
Vložíme do lednice na 3-4 hodiny vychladit.
Dobrou chuť!