Recept na neskutečně chutný koláč: Tento čoko-třešňový koláček s lahodným krémem chutná nejlépe, když je dobře vychlazený!

postup:

Z ingrediencí na těsto vymícháme jednotné těsto. Rozdělíme ho na polovinu, do jedné přidáme kakao a do druhé třešně. Na vymazaný a moukou vysypaný plech navrstvíme nejprve světlé a potom tmavé těsto.

Uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme, dokud se těsto nezačne oddělovat od krajů – případně můžeme udělat i test párátkem.

Na krém uvaříme pudink z mléka, pudinků a 2 lžic cukru. Do horkého pudinku přidáme nalámanou čokoládu a mícháním rozpustíme.

Máslo ušleháme s cukrem a nakonec přidáme i rum.

Po lžičkách vmícháme do vychladlého pudinku.

Pudinkový krém navrstvíme na vychladlý korpus a vrch přelijeme rozpuštěnou čokoládou a máslem.

Vložíme do lednice na 3-4 hodiny vychladit.

Dobrou chuť!