Recept na čokoládovo-máslový dezert s citrónovým krémem – Proti tomuto dortu nemají šanci ani nejdražší dezerty z cukrárny!

Příprava dortu:

Napřed si v míse ušlehejte vejce s moučkovým cukrem.

Přidejte do směsi kakao a důkladně promíchejte, abyste získali jednotnou barvu.

Do druhé mísy dáme mouku, sodu a kypřicí prášek. Přidáme sem máslo a rychle zamícháme.

Smícháme obě směsi a mícháme do vytvoření konzistence husté smetany.

Formu na pečení vymažeme olejem. Dáme do ní polovinu našeho těsta a pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 35-40 minut.

Po uplynutí této doby získáme korpus a necháme ho vychladnout.

Uděláme totéž s druhou půlkou těsta. Pak rozřízneme každý korpus na 2 části.

Začneme připravovat krém. Citrón neloupeme, ale rozpůlíme ho a vyjmeme vnitřek. Pomocí mlýnku na maso ho rozemeleme.

Pomocí mixéru našleháme rozměklé máslo s moučkovým cukrem. Pak smícháme s citrónem.

Krupici rozmícháme v mléce a dáme vařit. Měla by se uvařit velmi hustá kaše. Zakryjeme hrnec a dáme do misky se studenou vodou, aby směs vystydla.

Po částech přidáváme kaši do máslové směsi a pečlivě rozmícháme.

Vezmeme formu na dort a potřeme ji dvěma lžícemi krému. Na krém dáme korpus. Pak znovu krém a nahoru opět korpus. Tak vytvoříme dort.

Nakrájíme čokoládu a rozehřejeme ji. Přidáme trošku másla a vše pečlivě rozmícháme. Necháme trošku vystydnout.

Když je čokoláda teplá, polijeme jí náš dort a navrch dáme jako okrasu lískový oříšek.

Necháme stát několik hodin při pokojové teplotě. Pak dáme na stejnou dobu do ledničky. Dobrou chuť!

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here