Recept na čokoládovo-máslový dezert s citrónovým krémem – Proti tomuto dortu nemají šanci ani nejdražší dezerty z cukrárny!

Příprava dortu:

Napřed si v míse ušlehejte vejce s moučkovým cukrem.

Přidejte do směsi kakao a důkladně promíchejte, abyste získali jednotnou barvu.

Do druhé mísy dáme mouku, sodu a kypřicí prášek. Přidáme sem máslo a rychle zamícháme.

Smícháme obě směsi a mícháme do vytvoření konzistence husté smetany.

Formu na pečení vymažeme olejem. Dáme do ní polovinu našeho těsta a pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 35-40 minut.

Po uplynutí této doby získáme korpus a necháme ho vychladnout.

Uděláme totéž s druhou půlkou těsta. Pak rozřízneme každý korpus na 2 části.

Začneme připravovat krém. Citrón neloupeme, ale rozpůlíme ho a vyjmeme vnitřek. Pomocí mlýnku na maso ho rozemeleme.

Pomocí mixéru našleháme rozměklé máslo s moučkovým cukrem. Pak smícháme s citrónem.

Krupici rozmícháme v mléce a dáme vařit. Měla by se uvařit velmi hustá kaše. Zakryjeme hrnec a dáme do misky se studenou vodou, aby směs vystydla.

Po částech přidáváme kaši do máslové směsi a pečlivě rozmícháme.

Vezmeme formu na dort a potřeme ji dvěma lžícemi krému. Na krém dáme korpus. Pak znovu krém a nahoru opět korpus. Tak vytvoříme dort.

Nakrájíme čokoládu a rozehřejeme ji. Přidáme trošku másla a vše pečlivě rozmícháme. Necháme trošku vystydnout.

Když je čokoláda teplá, polijeme jí náš dort a navrch dáme jako okrasu lískový oříšek.

Necháme stát několik hodin při pokojové teplotě. Pak dáme na stejnou dobu do ledničky. Dobrou chuť!