Karbanátky na plechu: Zdravější, chutnější a bez smažení!

postup:

Mrkev očistíme a nastrouháme. Chleba nakrájíme na kousky, nebo natrháme a zalijeme mlékem. Rozmícháme na kaši, případně umeleme v mlýnku na maso.

Cibulku nakrájíme nadrobno a na troše oleje orestujeme dozlatova, přidáme i mrkev a spolu krátce restujeme. Potom všechny přísady (i chleba, který jsme si trochu vymačkali z mléka), smícháme s mletým masem (cibulovo-mrkvovou směs necháme chvíli vychladnout a až potom vmícháme do masa). Utřeme jednotnou směs, kterou dochutíme solí a pepřem.

Ze směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky, které pokládáme na plech a uprostřed vyformujeme otvor. Do každého otvoru rozbijeme jedno vejce a přidáme i trochu soli a pepře.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 stupňů a pečeme asi 40-45 minut.

Posledních 10 minut před koncem pečení zvýšíme teplotu na 220 stupňů a necháme zapéct dozlatova.

1
2