postup:
Bílky ušleháme na sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přimícháme i sypké přísady a utřeme jednotnou hmotu. Nakonec opatrně vmícháme sníh do žloutkové směsi tak, aby si zachovala nadýchanou konzistenci.
Připravíme podlouhlou formu, kterou si vymažeme máslem. Do formy navrstvíme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut při teplotě 180 stupňů.
Na krém si ušleháme smetanu na tuhou šlehačku a v druhé misce smícháme jogurt s cukrem. Do jogurtové směsi vmícháme i rozmixované banány. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu.
Šlehačku opatrně vmícháme do banánovo-jogurtové směsi a nakonec vmícháme i ztužovač.
Krém navrstvíme do vychladlé formy (je dobré, vystlat si ji fólií, aby se dal dezert dobře vyklopit) a na krém uložíme vychladlý korpus, může mírně přečnívat z formy (do výšky).
Vložíme do lednice – necháme ztuhnout a nakonec jen vyklopíme z formy a pokapeme rozehřátou čokoládou.