Postup:
Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte každý na 4 části. Dejte do kastrolu a zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka.
Když brambory vystydnou, pečlivě je pomocí mixéru rozmělněte i s vodou, ve které se vařily, na kašovitou hmotu.
Do bramborové hmoty přidejte očištěný a rozmačkaný česnek, vroucí mléko, vejce a mouku. Pečlivě promíchejte. Do směsi přidejte rostlinný olej a 1 čaj. lžičku soli. Všechny suroviny ještě jednou promíchejte a nechte těsto 25–30 minut odstát.
Na rozehřátou pánev nalijte trochu rostlinného oleje a pečte tenké lívanečky střední velikosti, každý posypte bylinkami. Všimněte si, že lívanečky z brambor jsou křehčí, proto je musíte obracet opatrněji.
Hototvo! Voňavé bramorové lívanečky můžete podávat jako samostatné jídlo, nebo je můžete použít jako základ pro náplň z hub, masa nebo zeleniny.
Pohostěte návštěvu voňavými lívanečky s bylinkami, sytou náplní a omáčkou. A komentářích se samozřejmě podělte o své dojmy z přípravy a pojídání tohoto chutného jídla. Dobrou chuť!
Uložili jste si tento jednoduchý a neobvyklý recept? A teď se o něj podělte s přáteli na sociálních sítích.