Dokončení
1 kus kvalitní domácí kyselejší džem (nepovinné)
POSTUP :
Korpus:
Bílky s cukrem (a medem) vyšleháme do tuhého sněhu, krátce přišleháme žloutku a už jen ručně zlehka přimícháme mletý mák smíchaný s práškem do pečiva. Pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem při teplotě cca 180 ° C cca 25 minut. Náplň:
Mascarpone krátce vyšleháme s medem, cukrem podle chuti a už jen na nižších otáčkách přimícháme jemný tvaroh.
Dokončení:
Vychlazený korpus potřeme s kvalitním džemem výraznější chuť višně, maliny, rybíz ) Na to opatrně rozetřeme tvarohovou náplň. Potřený korpus podélně nařízneme na tři části – úzké pásy, které ukládáme na sebe, vždy namazanou částí nahoru. V případě potřeby zarovnáme. Dáme ztuhnout do lednice, ozdobíme čokoládou.Dobrou chuť.