Cuketové kroužky jsem naplnila mletým masem a obalila je v těstíčku. Po obědě nezůstal na stole ani drobek

postup:

  1. Cukety si omyjeme a nařežeme na kroužky, které budou cca 2 centimetry tlusté. V případě potřeby cukety i oloupeme, klidně je můžeme připravit i se slupkou.
  2. Z každého kroužku vyřízneme střed tak, aby nám vznikly prstence. Cuketové kroužky položíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečnou vodu.
  3. V mlýnku na maso si maso umeleme a ochutíme ho tak jako obvykle. Otvor v cuketě naplníme masovou směsí.
  4. Připravíme si dva talíře, přičemž v jednom bude mouka a ve druhém bude rozšlehané osolené a okořeněné vajíčko s trochou mléka. Cukety obalíme nejprve v mouce a pak ve vajíčku.
  5. Na pánev si přidáme olej a kroužky smažíme zakryté pokličkou na mírném ohni z každé strany asi 15 minut. Smažíme je déle, protože se uvnitř nachází syrové maso, které se musí dobře udělat.

Doba smažení však může záviset i na druhu masa, které jste použili. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Dobrou chuť.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?fref=ts