2) Ovesné vločky s arašídovým máslem a banánem
Tento recept je určen pro ty, kteří mají rádi arašídové máslo. Podobně jako u předešlého receptu, ani tento nezahrnuje žádné vaření.
Jednoduše smíchejte všechny suroviny a uložte je do ledničky.
Potřebné suroviny na 1 porci:
- 1/2 sklenice ovesných vloček
- 1/2 sklenice mandlového mléka
- 2 polévkové lžíce arašídového másla
- 1/2 zralého banánu
- 1 polévková lžíce nesolených ořechů dle vlastního výběru (vlašské, lískové, pekanové a podobně)
postup
1) Nejprve do uzavíratelné skleněné nádoby nalijte mandlové mléko. Přidejte do toho arašídové máslo a dobře to zamíchejte.
2) Následně do toho přidejte vločky a banán nakrájený na tenké plátky.
3) Vše dobře zamíchejte, uzavřete víčkem a na noc vložte do ledničky.
4) Ráno vyjměte nádobu z ledničky, otevřete, přidejte trochu mandlového mléka, znovu zamíchejte, na vrch nasypte ořechy a můžete to sníst.
3) Ovesné vločky s ořechy a borůvkami
Tento recept patří mezi jeden z nejchutnějších. Připravuje se podobným stylem jako ty dva předešlé.
Na výrobu 1 porce budete potřebovat:
- 1/2 sklenice ovesných vloček
- 1/2 sklenice neslazeného kokosového nebo mandlového mléka
- 1/2 sklenice mražených borůvek
- 1 čajovou lžičku pomletých chia nebo lněných semínek
- 1 polévkovou lžíci javorového sirupu
- 1 polévkovou lžíci podrcených vlašských ořechů
postup
1) Smíchejte všechny suroviny ve skleněné uzavíratelné nádobě tak, aby byly všechny vločky namočené v tekutině.
2) Nádobu uzavřete a dejte na noc do ledničky.
3) Ráno to vyndejte z ledničky, dolijte trochu kokosového (mandlového) mléka, zamíchejte a můžete začít jíst.
Poznámka: Pod 1/2 sklenice, které uvádějí jednotlivé recepty, rozumíme objem zhruba 100 ml (1 dcl).
Tak a teď vám už přejeme jen dobrou chuť a příjemné hubnutí!