Chcete perfektní předkrm? Vyzkoušejte tyto barevné rolády!

postup:

6 bílků ušleháme s lžičkou soli, pak přidáme žloutky a ušleháme do pěnové hmoty.

Přidáme olej, promícháme, mléko a opět dobře promícháme. Nakonec do směsi postupně vmícháme mouku a prášek do pečiva.

Vše mícháme při nejnižších otáčkách tak, aby vzniklo jednotné nadýchané těsto. Těsto rozdělíme na 4 části – do jedné vmícháme mák, do druhé papriku, do třetí špenát a čtvrtou necháme tak, jak je.

Pečící plech vyložíme mastným papírem a rovnoměrně na něj navrstvíme těsto pomocí lžíce. Plechem potom několikrát ťukneme o pracovní desku, abychom se zbavili bublinek uvnitř.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 15 minut. Upečenou, ještě horkou roládu srolujeme spolu s papírem a necháme vychladnout. Takto postupujeme u každé rolády.

Náplň je jednoduchá – sýr a tvaroh rozmícháme se smetanou a navrstvíme na vychladlé těsto.

Na jednu roládu můžeme rozložit plátky šunky, na druhou nastrouhat uvařená vejce, na třetí rozložit směs strouhané šunky a kyselých okurek a čtvrtou můžeme připravit pouze jako sýrovou verzi – je to jen na vás.

Nakonec rolády pevně srolujeme do fólie a vložíme do lednice na několik hodin.