Bleskové pečení: Takto si jednoduše připravíte lahodné mléčné těsto

Příprava:

Troubu nastavte na 180 ͦC a jděte zamíchat těsto.

Smíchejte: vejce, sůl, cukr, droždí, teplé mléko — promíchejte a na konec přidejte olej.

Z 500 g mouky odsypte 100 g, přidejte k ostatnímu, postupně přidávejte zbytek.

Těchto 100 g možná nepoužijete celých — jakmile těsto přestane ulpívat na rukách, další mouku nepřidávejte.

Vytvarujte z těsta kouli, v igelitovém sáčku ji vložte do misky, zabalte do velké utěrky, vypněte troubu a těsto do ní vložte na 20−25 min.

Vyndejte těsto. Už nakynulo, je teplé a pružné, tvárné a jemné.

Rozdělte si ho a můžete začít tvarovat.

Co přesně? Cokoliv: pečivo sladké i slané, buchty, veky, párečky v těstě, housky, šneky atd.

Nechte odležet 5 minut. Těsto má neutrální, máslovou chuť, hodí se pro každou náplň.

Pečte při 180 ͦC, doba pečení závisí na velikosti vašich výrobků. Pracovat s tímto těstem je radost!

Dobrou chuť!