Až budete mít příště doma mleté maso nedělejte karbanátky, ale zkuste tuto roládu: Je tak výborná, že vás proslaví na každé oslavě či rodinné večeři!

postup:

Pečivo natrháme a namočíme do mléka nebo vlažné vody. Když se nasákne, vyždímáme ho a přidáme k masu. Do masa přidáme i nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a sůl a vše dobře promícháme.

Připravíme si větší kus alobalu, který dobře potřeme olejem. Směs mletého masa navrstvíme na fólii (60 x 40 cm) tak, aby vznikl tvar jakéhosi plátu – tloušťka asi 2-3 cm.

Na maso navrstvíme plátky sýra (asi 4 cm od okrajů), šunku, plátky uvařených vajec a zbylý sýr.

Potom maso opatrně a co nejpevněji srolujeme do fólie a okraje pevně uzavřeme.

Roládu uložíme na plech spojem směrem dolů.

Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu. Moje finta na extra šťavnaté maso – mleté ​​maso před vrstvením přísad potřete zakysanou smetanou – maso je pak ještě chutnější a šťavnatější.

Máme hotovo!

Zdeňka S.