postup:
Pečivo natrháme a namočíme do mléka nebo vlažné vody. Když se nasákne, vyždímáme ho a přidáme k masu. Do masa přidáme i nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a sůl a vše dobře promícháme.
Připravíme si větší kus alobalu, který dobře potřeme olejem. Směs mletého masa navrstvíme na fólii (60 x 40 cm) tak, aby vznikl tvar jakéhosi plátu – tloušťka asi 2-3 cm.
Na maso navrstvíme plátky sýra (asi 4 cm od okrajů), šunku, plátky uvařených vajec a zbylý sýr.
Potom maso opatrně a co nejpevněji srolujeme do fólie a okraje pevně uzavřeme.
Roládu uložíme na plech spojem směrem dolů.
Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu. Moje finta na extra šťavnaté maso – mleté maso před vrstvením přísad potřete zakysanou smetanou – maso je pak ještě chutnější a šťavnatější.
Máme hotovo!
Zdeňka S.