20 tipů použití kokosového oleje. Nevěděla jsem, co dokáže a dnes už se bez něj neobejdu

6) Tělový peeling i na paty – Nechte si roztát asi 2-4 lžíce kokosového oleje, přidejte k němu 1 lžíci mleté ​​kávy, nalijte směs do vhodné nádoby, například do silikonové formy na koláč a vložte do ledničky. Před mytím obličeje si odřízněte kousíček ze ztuhlé hmoty a vmasírujte si ji do kůže.

7) Odstraňovač make-upu – Olej nedráždí oči a účinně rozpouští make-up.

Kokosový olej na vaření:

8) Smoothies – nalijte do mixéru 500ml kokosového mléka, 20g kokosového oleje, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíci kakaa, 1/2 hrnku jahod a 1 lžičku skořice. Rozmixujte a na zdraví!

9) Do majonézy – Při výrobě majonézy můžete nahradit obyčejný olej kokosovým olejem a chuť vás příjemně překvapí!

10) Na vajíčka – Ukázalo se, že vejce potřená kokosovým olejem vydrží déle.

Na zdraví:

11) Svěží dech – Nepříjemný zápach z úst může vznikat v důsledku špatných bakterií, které se v ústní dutině nacházejí. Kokosový olej se s tím dokáže poprat a efektivně vám vybělí zuby.

12) Imunita – Lidé, kteří často konzumují kokosový olej mají silnější imunitní systém.

13) Angína a bolest v krku – Naberte si 1 čajovou lžičku kokosového oleje a spolkněte, aby se vaše zanícené hrdlo uklidnilo

14) Artritida – Pravidelným masírováním zanícených kloubů dokážete snížit bolesti.

15) Štítná žláza – Studie dokazují, že pravidelné konzumování kokosového oleje podporujete funkci zdravé štítné žlázy.

Kokosový olej pro děti i během těhotenství:

16) Strie – Pokud budete pravidelně natírat vaše bříško během těhotenství, zabráníte vzniku strií.

17) Pod pleny – Potřete miminku pokožku ubrouskem namočeným v kokosovém oleji při každé výměně pleny, aby se tak zabránilo tření.

18) Hrudník – Kokosový olej pomáhá léčit popraskané bradavky během kojení, kromě toho, tím neuškodíte ani svému děťátku.

Péče o domácnost:

19) Lesklý nábytek – Váš nábytek bude zářit prostředkem, který je efektivní a šetrný k životnímu prostředí. Potřete ho kokosovým olejem a budete se cítit jako v tropech.

20) Obuv – Kokosový olej dokáže dokonale nahradit drahé krémy na kožené boty a zajišťuje tu správnou péči vašim botám, peněženkám, kabelkám či rukavicím.