Mámě je přes 40 a vypadá stále mladší! Vysvětlila mi, že každý den míchá levnou želatinu s …

Každá hospodyňka zná obyčejnou želatinu. Občas se v domácnosti hodí, z prášku se dělá želé, domácí marmeláda, aspik, a dokonce i zmrzlina.

Nicméně málokdo ví, že želatina má využití nejenom v gastronomii, ale i při výrobě neuvěřitelně účinných domácích přípravků pro péči o pleť. Pokud je ti přes 30, náš článek je přesně pro tebe!

Domácí maska s želatinou se stane tvým nejoblíbenějším přípravkem pro péči o pleť, vždyť funguje stejně dobře jako drahé krémy z obchodů a vítězí nad vráskami a změnami způsobenými věkem. Výsledek je patrný už po první aplikaci!

Maska na obličej s želatinou

Želatinu jako základ masky jsme nevybrali náhodně, má totiž významné zpevňující a hydratační účinky, nádherně tvaruje obličej a viditelně snižuje otok pleti. Masek na základě želatiny je obrovské množství, na prstech obou rukou je nespočítáš, my jsme pro tebe vybrali 4 nejjednodušší recepty, které ale opravdu fungují. Nalezneš zde masku pro jakýkoliv typ pokožky!

ŽELATINA S OKURKOU

Domácí maska na bázi želatiny a okurky již po první aplikaci zlepší barvu obličeje, výrazně ho vybělí a tonizuje ochablou pokožku.

To není kosmetický přípravek, ale jednoduše geniální vychytávka!

INGREDIENCE

  • 1 čajová lžička želatiny
  • 1 okurka
  • 2 čajová lžička odvaru z heřmánku
  • 2 čajové lžičky dobře vyluhovaného zeleného čaje
  • 1 čajová lžička šťávy z aloe vera

PŘÍPRAVA A APLIKACE

  1. Nastrouhej na struhadle najemno čerstvou okurku a přeceď ji přes pláténko.
  2. Želatinu zalij odvarem z heřmánku, zeleným čajem a přidej nastrouhanou okurku. Směs ohřej ve vodní lázni a nech želatinu rozpustit.
  3. Jakmile želatina vystydne na pokojovou teplotu, vlij do směsi šťávu z okurky a aloe vera.
  4. Tonizující maska proti vráskám s želatinou je hotová! Jemnými pohyby nanes masku na obličej, nech působit 30-40 minut. Opláchni teplou vodou a ošetři pokožku obličeje hydratačním krémem.

článek pokračuje na další stránce…