Za doby mojí babičky nebyla žádná drahá bělidla: Toto je tajemství mojí babičky, jak udržet prádlo zářivě bílé za pár korun!

Jak vrátit prádlu zářivou bělost?

Použijte univerzální přírodní bělidlo. Nechte sevřít vodu a pak do ní přidejte 2 citrony nakrájené na plátky. Vložte prádlo do tekutiny a nechte působit 40 minut. Potom vyperte jako obvykle.

Citron je vynikající univerzální čistič a silné přírodní bělidlo, které nepoškodí tkaniny.

Na choulostivé materiály

Smíchejte ¼ šálku běžného prášku na praní s ¼ peroxidu vodíku a dvěma litry teplé vody. Namočte prádlo a nechte působit po dobu 30 minut. Poté důkladně opláchněte pod tekoucí vodou.

Tato metoda je vhodná na praní vlny a jiných choulostivějších materiálů. Je také nutné vybrat si vhodný prací prostředek.

Intenzivní čištění

Smíchejte ¼ šálku peroxidu vodíku se 4 kapkami amoniaku a 1 litrem vody. Namočte do tohoto roztoku vaše prádlo a nechte namočené 10 minut. Poté důkladně opláchněte.

Toto řešení je silnější než předešlé a tedy i velmi účinné. Nezapomeňte si při namáčení prádla nasadit rukavice.

Na záclony pomocník z kuchyně!

Dokonale vybělí zažloutlé a staré záclony. Můžete ho přidat přímo k prášku na praní (stačí skutečně trocha prášku). V případě velmi zažloutlých záclon nalijte do rendlíku cca 5-6 litrů vody a přidejte 5 prášků do pečiva. Nechte rozpustit a pak do vody namočte záclony, nechte působit a následně vyperte.