Máte rozhozené hormony? Toto je 6 nejlepších bylin, které Vám je pomůže srovnat přírodní cestou!

Řeřicha peruánská (Maca)

Autor: © Konstantin Silka – http://goodbetterhealthy.de/maca/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47018457

Maca se používá jako přírodní lék na problémy s nízkým libidem, plodností a vytrvalostí po celá staletí. Stimuluje produkci hormonů v těle a dodává potřebné množství hormonů. Stimuluje správnou funkci hypofýzy a hypotalamu a může sloužit jako přírodní Viagra.

Americký ženšen

Tato bylina nabízí mírnější účinky ve srovnání s čínským ženšenem. Podporuje funkce osy hypotalamus-hypofýza-kůra nadledvin (HPA) a obnovuje hormonální rovnováhu bez nadměrného stimulace endokrinního systému. Navíc posiluje imunitní systém, snižuje stres a zvyšuje sexuální výkonnost a celkový výkon.

Maliník

Listy maliníku jsou nabité minerály a vitamíny, zejména vitamínem C, který posiluje dělohu a uklidňuje menstruační bolesti, zvyšuje plodnost a zabraňuje potratu, těžkému průtoku krve a krvácení.

Také zvyšuje produkci mateřského mléka, uklidňuje bolest při porodu a léčí nevolnost.

Ovesná sláma

Tato bylina uklidňuje tělo a centrální nervový systém, reguluje žlázy produkující hormony, posiluje nervy, zlepšuje náladu a stimuluje krevní oběh.

Je to bohatý zdroj hořčíku, bio-dostupný oxid křemičitý a vápník, reguluje hladinu cholesterolu a zvyšuje zdraví pokožky, vlasů a nehtů.

Drmek obecný

zdroj: bylinkopedie.cz

Bobule drmka obecného upravují funkci hypofýzy a všech ostatních menších tělesných žláz. Tato bylina je silný přírodní lék pro léčbu endometriózy, neplodnosti, hormonální nerovnováhy, příznaků menopauzy, a zabraňuje potratu v prvním trimestru.

Astragalus

Autor: Antti Bilund – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4516856

Tato bylina se běžně používá v čínské medicíně, protože léčí astma, srdeční choroby, problémy s játry a infekce horních cest dýchacích. Sloučenina, kterou obsahuje, cykloartenol, aktivuje enzym telomerázu, který chrání DNA buněk během buněčného dělení.

Rovněž reguluje hladinu cukru v krvi a hladinu krevního tlaku a reguluje sekreci inzulínu v těle.

Ostropestřec mariánský (Silybum marianum)

Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8992

Tato silná bylina obnovuje hormonální rovnováhu v těle a detoxikuje játra. V případě, že trpíte hormonální nerovnováhou, zkuste ji léčit přirozeně s těmito bylinkami před tím, než šáhnete po lécích.

Navíc začněte pravidelně cvičit, nestresujte se, zvyšte příjem omega-3, dopřejte si kvalitní spánek a jezte zdravé potraviny.