Recept na jednoduché pagáčky bez kynutí. Na stole je máte za pár minut!

postup:

Příprava nemůže být jednodušší. Všechny suroviny, je důležité, aby měly pokojovou teplotu, spojíme a vymícháme hladké těsto.

Těsto rozválíme na plát o tloušťce přibližně 1 cm a vykrajujeme jednotlivé pagáčky (pomocí vykrajovátka nebo sklenice).

Pagáčky přendáme na plech, vyložený pečícím papírem a potřeme žloutkem smíchaným s trochou vody.

Posypeme sezamovými semínky a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme při teplotě 190 stupňů 15-20 minut (pagáčky sledujte, protože každá trouba peče jinak. Když budou na povrchu zlatavé, z trouby je vyjměte).

Hotovo!

2 KOMENTÁŘE

  1. Na obrazku nie su pagace z tohto cesta, ale kysnute prekladane pagace…..z tohto cesta su vhodne vykrajovame jednohubkove male pagaciky vhodne napr. k vinku….ak do cesta ide len kyoriaci prasok pagace trosku narastu ale nebudu vypadat hentak….. ja len aby sa mlade gazdinky nedivili potom, ked ich budu vytahovat z rury…..obrazok zavadza

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here