Nesmrtelný recept na „sladké pokušení“: Odzkoušené a je to to nejlepší, co může mezi dezerty vůbec být!

postup:

Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. V misce si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme i vodu a postupně i sypké přísady.

Nakonec přimícháme opatrně i sníh a vymícháme jednotné těsto, které přendáme na plech vymazaný a vysypaný moukou.

Pečeme při teplotě 180 stupňů, než těsto není dostatečně upečené. Otestujeme párátkem.

Z mléka, mouky a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Potom sejmeme z plamene, vmícháme žloutky – jedno po druhém, opět přeložíme na plamen a mícháme, dokud nevznikne krásně lesklý, hustý krém.

Necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s práškovým cukrem a po lžičkách vmícháme do vychladlého krému.

Nad párou si nakonec ušleháme bílky s cukrem a šťávou z citronu. Když je krém tuhý, sejmeme z plamene.

Na vychladlé těsto navrstvíme nejprve žlutý krém a pak i sníh. Uhladíme a necháme vychladit. Před podáváním posypeme čokoládou.

Dobrou chuť!