Co mohou a nemohou ženy dělat během menstruace? O těchto věcech sem neměla vůbec ponětí!

Proč by ženy během menstruace neměly relaxovat v horké vaně? Protože to stimuluje krev, což může zapříčinit nadměrné krvácení. Totéž platí i při horké sprše nebo sauně.

Silné krvácení může být vyvoláno i při pití alkoholu, který rozšiřuje cévy, proto byste se mu měly vyhýbat, nebo konzumovat jen rozumné množství.

Ze stejného důvodu byste neměli jíst ani některé potravin: čokoláda, kváskový chléb, příliš pikantní a slané, kysanou smetanu, ořechy, vejce, mléko, kávu a masné výrobky v podobě klobás a jiných uzenin. Navíc Vám toto jídlo může během Vašich dní způsobit bolesti hlavy a dokonce i závratě.

Trávicí systém je úzce spojen s urogenitálním systémem, proto byste neměly podceňovat hodnotu jídla. Někdy se říkalo, že během menstruace by se neměla provádět žádná fyzicky namáhavá činnost.

Pomalu se tento názor, ale začíná měnit a dokonce i pravidelné cvičení nás dokáže zbavit nepříjemné bolesti. Strava není vy-jímkou, o strava se může postarat o to, abychom toto období přežily co nejpříjemněji.

Jakékoliv kosmetické procedury během menstruace jsou jen vyhozené peníze. Peeling, mezoterapie, zvětšení rtů, vpíchnutí botoxu a kyseliny hyaluronové či tetování.

Dokonce i obyčejně barvení vlasů může skončit neočekávaně. Bolest je mnohem intenzivnější při manipulaci s kůží a vlasy, například takové vytrhávání obočí. Za vším je vysoký obsah progesteronu v krvi.

Vše je postavené na hormonálním základě, který se během tohoto období mění. Přes tyto dny jsou ženy více citově zranitelné. Měly byste se proto vyhýbat zbytečným dramatům číst smutnou knihu, mluvit o smutných událostech s vašimi přáteli a bavit se o citlivých tématech s vašimi blízkými. To Vám pomůže vyrovnat se s negativními emocemi, záchvaty vzteku vůbec špatnými zážitky.