Když domácí štrúdl, tak z tohoto dokonalého šlehačkového těsta. Je úžasně jemné, lahodné a dobře se s ním pracuje. Jedna dávka nebude stačit!

postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a vypracujeme jednotné těsto – těsto by nemělo být příliš tekuté ani příliš tuhé, potřeby přidáváme mléko nebo mouku.

Nechám odležet 30 minut, rozdělíme na 3 části a následně rozválíme každou část na jednotlivý plát.

První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a navrstvíme na něj nastrouhaná jablka.

Na druhý plát navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem a na třetí mák s cukrem a třešněmi.

Zavineme – klasicky nebo nakrájíme na proužky a ty střídavě překládáme přes náplň.

Přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozpuštěným máslem a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme při teplotě 200 stupňů asi půl hodinku.

Po vyjmutí z trouby, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s trochou rumu.

Dobrou chuť!

Zdenka S.