postup:
Mléko smícháme v misce s droždím a cukrem. Počkáme až vyjde kvásek a pak přidáme ostatní přísady a pomocí šlehače s nástavci na míchání těsta, vymícháme jednotné hladké těsto.
Těsto by mělo být měkké a pružné, pokud se vám zdá suché, přidáme více mléka, pokud příliš řídké, přidáme více mouky.
Chcete-li těsto použít hned, jednoduše ho nechte 15-20 minut stát a následně s ním můžete pracovat.
Pokud si ho chcete odložit na později, hned ho přeložte do sáčku, vytlačte vzduch a zavažte, pak vložte do většího sáčku (kdyby těsto příliš narostlo, může se první sáček roztrhnout).
V lednici vám klidně vydrží 3-4 dny, pokud těsto dlouho nevyužijete, dejte ho klidně do mrazáku, těstu ani zmrazení neubere na chuti.