Nasbírejte si kaštany. Neuvěříte, jak se vám budou hodit v domácnosti!

4) Na mytí vlasů

Budete překvapeni, ale jen měsíc užívání prášku z kaštanů znormalizuje vaše mazové žlázy a zcela zastaví vypadávání vlasů a dokonce podpoří jejich růst!

5) Na obličej

Smíchejte 2 lžíce kaštanového prášku s malým množstvím vody, aby vznikla řídká kaše, kterou pak aplikujte na kůži a nechte 10 minut působit. Poté důkladně omyjte teplou vodou.

6) Pro duši

Prášek z kaštanů je vhodný nejen pro čištění zubů, mytí vlasů, či praní, ale dokonce ve formě gelu je vhodný i pro duši. Přidejte prášek do vaší koupele a přidejte několik kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje.

7) K jídlu

Konzumovat je možné pouze jedlé druhy kaštanu. Vynikající jsou smažené, pečené, ale i mleté přidáné do koláčů a dokonce kaštany někdo používá i jako náhradu kávy.

8) Proti mšicím

10 lžic prášku z kaštanu dejte do stejného množství vody a vařte asi 20 minut. Po vychladnutí dejte přípravek do láhve s rozprašovačem a aplikujte na postižená místa.

9) Pro masáž

Jírovec – nejcennější surovina na výrobu masážních směsí. Užitečné je zejména pro ty, kteří trpí křečovými žilami či artritidou.

10) Na boj proti molům

Sáčky s kaštany rozmístěte ve skříních a moli se jim doslova vyhnou. Nezapomeňte pár kaštanů dát i do kuchyňských skříněk!