Až vyzkoušíte tuto domácí paštiku šampionů na tu z obchodu v momentě zapomenete!

postup:

Maso (bůček i plec) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Maso osolíme a vložíme do většího pekáče (pekáč si můžeme vymazat trochou sádla).

K masu přidáme oloupané stroužky česneku (celé) a očištěnou cibuli překrojenou na čtvrtky.

Podlijeme vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 stupňů a pečeme při teplotě 180-190 stupňů, dokud maso není měkké.

Když se nám maso peče, připravíme si pečeni. Důkladně ji očistíme a umeleme na mlýnku na maso a odložíme do ledničky.

Upečené maso spolu s cibulí, česnekem i výpekem také rozemeleme v mlýnku. Smícháme s játry a přidáme i hrst – dvě mletých mandlí a případně i hrst brusinek. Nezapomeneme ani na sůl a pepř.

Pokud chceme, aby byla směs ještě jemnější, prostě ještě rozmixujeme ponorným mixérem.

Kdyby se vám směs zdála příliš hutná – stačí přidat trochu sádla a bude se Vám lépe roztírat.

Takto upravenou masovou směs navrstvíme do čistých sklenic na zavařování (ne úplně vrchovatě asi 4-5 cm od vrchu). Pevně ​​zavřeme a sterilujeme 90 minut.

Pak necháme dobře vychladnout a odležet několik dní předtím, než otevřeme první sklenici. Podáváme s čerstvým pečivem.

Dobrou chuť!

4 KOMENTÁŘE

  1. Ale ne já jí s chybí dělala takto na 1kg jater 2kg bůčku,bůček uvařit a játra na cibulce osmahnout,vše pomlít i cibulkou na masovém strojku a zalít trochou vody z toho bůčku aby to nebylo moc husté.Majoránka,sůl,pepř a napěchovat do sklenic tak do 3/4 protože to nabyde a mohli by sklenice bouchat.

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here