postup:
Maso (bůček i plec) omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Maso osolíme a vložíme do většího pekáče (pekáč si můžeme vymazat trochou sádla).
K masu přidáme oloupané stroužky česneku (celé) a očištěnou cibuli překrojenou na čtvrtky.
Podlijeme vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 stupňů a pečeme při teplotě 180-190 stupňů, dokud maso není měkké.
Když se nám maso peče, připravíme si pečeni. Důkladně ji očistíme a umeleme na mlýnku na maso a odložíme do ledničky.
Upečené maso spolu s cibulí, česnekem i výpekem také rozemeleme v mlýnku. Smícháme s játry a přidáme i hrst – dvě mletých mandlí a případně i hrst brusinek. Nezapomeneme ani na sůl a pepř.
Pokud chceme, aby byla směs ještě jemnější, prostě ještě rozmixujeme ponorným mixérem.
Kdyby se vám směs zdála příliš hutná – stačí přidat trochu sádla a bude se Vám lépe roztírat.
Takto upravenou masovou směs navrstvíme do čistých sklenic na zavařování (ne úplně vrchovatě asi 4-5 cm od vrchu). Pevně zavřeme a sterilujeme 90 minut.
Pak necháme dobře vychladnout a odležet několik dní předtím, než otevřeme první sklenici. Podáváme s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť!